company logo

Δραστηριότητες
Κατασκευή κεραμικού κουμπαρά από το τμήμα Στ΄ του ΕΕΕΕΚ Γενισέας PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 19 Μάρτιος 2019 10:44

Η κεραμική είναι από τις αρχαιότερες τέχνες που έχουν ανακαλυφθεί με αρχαιολογικά ευρήματα και χαρακτηρίζουν τον πολιτισμό της κάθε εποχής, ο πηλός παίρνει την επιθυμητή μορφή από τα ανθρωπινά χεριά. Οι μαθητές της ΣΤ τάξης του εργαστηριού Κεραμικής –Αγγειοπλαστικής του ΕΕΕΕΚ Γενίσεας μας δείχνουν της δημιουργίες τους στα πλαίσια της πρακτικής  δημιουργώντας με απλά  χρηστικά σχήματα , με λιτή διακόσμηση αλλά  και υψηλή αισθητική μας δίνουν μια μαγική δουλεία τους.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΥΜΠΑΡΑ

Αρχικά παίρνουν ένα κομμάτι πηλού συμφώνα με το μέγεθος που θέλουν να φτιάξουν  (φωτο1 )

στη συνέχεια τοποθετούν στο καλούπι τον πηλό με τη μέθοδο κατασκευής αυτή δίνουν το επιθυμητό σχήμα που θέλουν στο αντικείμενο (φωτ 2.)

Ανοίγοντας το καλούπι (φωτ 3-4) βγάζουν το κεραμικό από το καλούπι και το καθαρίζουν  και με την βοήθεια εργαλείων (φωτ 5-6-7). Με την βοήθεια εργαλείων ανοίγουν εσοχή για την τοποθέτηση νομισμάτων αλλά και κάποια παιδιά ανοίγουν τρύπα στον πάτο που θα την κλείσουν με φελλό με αποτέλεσμα να μην σπάνε τον κουμπάρα αλλά να τον αδειάζουν. (φωτ 8-9-10)

Στη συνέχεια αφήνουν το κεραμικό να στεγνώσει (φωτ. 11-12 )και το βάζουν στο φούρνο (φωτ.13), όταν το κεραμικό ψηθεί (φωτ.14) διακοσμούν το κεραμικό με χρώματα. Πηγή έμπνευσης (φωτ.15) στο κεραμικό είναι σύμβολα που αγαπούν. Μερική κουμπαράδες χρωματίζονται , άλλοι παραμένουν με το χρώμα της τερακότα  όπως και κάποιος μπορεί να περάσει από την διαδικασία υαλώματος.

Ολοκληρώνοντας τις δημιουργίες μας δίνουν αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα  (φωτ.16-17)

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 19 Μάρτιος 2019 10:47
Περισσότερα...
 
Παρασκευή τουρσί και γλυκό του κουταλιού PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 19 Μάρτιος 2019 10:23

Στο Εργαστήριο Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Γενισέας Ξάνθης,  οι μαθητές στα πλαίσια του μαθήματος επεξεργασία και μεταποίηση γεωργικών προϊόντων, φτιάχνουν γλυκά του κουταλιού, τουρσί και βρώσιμη ελιά σε βάζα .

Περισσότερα...
 
Παρασκευή προϊόντων αλεύρου PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 19 Μάρτιος 2019 10:21

Οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Γενισέας Ξάνθης στο Εργαστήριο Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος εκπαιδεύονται  στην επεξεργασία και μεταποίηση γεωργικών προϊόντων, παρασκευάζοντας  προϊόντα αλεύρου,  όπως ζυμαρικά, μπισκότα, ελαιόψωμο, κ.α.

Περισσότερα...
 
Παραγωγή Ανθοκομικών φυτών PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 19 Μάρτιος 2019 10:17

Στο Εργαστήριο Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Γενισέας Ξάνθης, οι  μαθητές στα πλαίσια του μαθήματος Ανθοκομίας, ασχολήθηκαν με όλα τα στάδια παραγωγής ανθοκομικών φυτών, από σπόρους, βολβούς, ριζώματα και μοσχεύματα , έως την πλήρη ανάπτυξή τους σε γλάστρες.  Από τα φυτά αυτά κάποια δόθηκαν στους μαθητές για την συνέχιση της φροντίδας τους στο σπίτι,  ενώ τα υπόλοιπα εγκατέστησαν στον ανθόκηπο του σχολείου.

Περισσότερα...
 
ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΟ Ε.Ε.Ε.Ε.Κ ΓΕΝΙΣΕΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 05 Ιούνιος 2018 10:13

Στις 23 και 24 Μαϊου 4 μαθητές της τελευταίας τάξης του 1ου Ειδικού Δημοτικού Ξάνθης επισκέφθηκαν το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Γενισέας και παρακολούθησαν το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου. Σκοπός ήταν η γνωριμία με το σχολείο και η ομαλή τους μετάβαση στο ενδεχόμενο μεταγραφής τους την επόμενη χρονιά καθώς αλλάζει η εκπαιδευτική τους βαθμίδα. Οι μαθητές εντάχθηκαν σε τμήματα παρακολουθώντας ό,τι διδάσκεται σε αυτό (εργαστήρια Κεραμικής/Γεωπονίας, Μουσική, Η/Υ, Γλώσσα, Μαθηματικά , αυτόνομη διαβίωση κτλ), συναναστράφηκαν με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ και γνώρισαν τους χώρους και το περιβάλλον στο οποίο θα μεταβούν πιθανόν το σχολικό έτος 2018-2019.

Περισσότερα...
 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 10 από 15

Search

Δημιουργία site

Η ιστοσελίδα του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ξάνθης δημιουργήθηκε και ενημερώνεται αφιλοκερδώς από συνάδελφο εκπαιδευτικό ΠΕ19.

ΕΣΠΑ 2014-2020